Texels Kookboek - Witlofsalade met rosbief en citroenvinaigrette

Ingrediënten
Voor de salade:
400 gr groene asperges 3 stronkjes witlof 1 avocado 2 el citroensap
1 bakje cherrytomaatjes peper zout 1 citroen
200 gr rosbief 1 bakje tuinkers
Voor de dressing:
1 el mosterd 1 eierdooier 1 el citroensap 1 el wijnazijn
5 el olijfolie

Hulpmiddelen
kookpan vergiet snijplank koksmes dunschiller
bekken garde

Voorbereiding

Van de asperges een klein stukje van de onderkant afsnijden, daarna in water met zout 3 minuten koken. Na het koken direct koud spoelen en laten uitlekken.

Bereiding

Snij uit de witlofstronkjes het hart eruit. Snij dan de witlof in reepjes. Schil de avocado, halveer hem en haal de pit eruit. Snij de avocado in reepjes of blokjes en besprenkel deze met citroensap.

Halveer de cherrytomaatjes en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de citroen in plakjes.

Meng de mosterd, eidooier, citroensap, wijnazijn en olijfolie. Maak deze dressing op smaak met peper en zout.

Halveer de asperges in de lengte. Schep de witlof, avocado, tomaatjes, peper en zout door elkaar.

Doe de salade in een schaal samen met de rosbief. Giet de dressing over de salade en garneer deze met de asperges en de tuinkers.

Serveertip

Soort gerecht: lunchgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip: Sauvignon Blanc of Pinot Blanc

Eet smakelijk !!